Autolainan kilpailutus

Mikko

Mikko

Yhdistelylainojen ammattilainen.

Autolainan kilpailutus

Autolainan kilpailutus

Auton ostaminen tarkoittaa monelle meistä myös lainan ottamista ja siksi autolainan kilpailutus kannattaa hoitaa ennen kauppoja. Autolainan hakeminen on nykyään helppoa, on kyseessä sitten vakuudeton autolaina netistä tai vakuudellinen autolaina autokauppiaalta. Mikäli päätät hankkia uuden tai käytetyn auton, kannattaa valita halvin autolaina ennen kuin laitat nimen paperiin.

Hae autolainaa tästä!

Uuden tai käytetyn auton hankkiminen

Auton hankintaan liittyy usein pitempi prosessi mikäli et ole aiemmin ostanut autoa. Nettiauto.com on hyvä paikka aloittaa etsintä. Palvelussa on tarjolla uusia ja käytettyjä autoja. Jos haluat ihan uuden auton sinun valitsemillasi lisävarusteilla ja haluamallasi värillä, täytyy sinun marssia autoliikkeeseen. Jos merkillä tai mallilla ei ole niin paljon väliä, on käytetyn auton ostaminen aina paras idea.

Aloita vain määrittelemällä budjettisi ja etsi sen perusteella autoja Nettiautosta. Tällä hetkellä palvelusta löytyy noin 82 000 autoa, eli valinnanvaraa on.

Budjetin määrittäminen

Auton hankkiminen on aina iso päätös. Miten paljon rahaa haluat käyttöön auton hankintaan kannattaa miettiä läpi heti alussa. Autolaina on usein paras vaihtoehto jos sinulla ei ole varaa maksaa auton ostohinta suoraan käteisellä. Auton ostoon on aina hyvä varata käsiraha jos tarvitset lainaa auton ostamiseen.

Omat tulot ja menot on hyvä käydä läpi Excelissä. Kannattaa käydä läpi koko vuoden kulut, jotta satunnaiset menot saadaan mukaan laskelmiin. Auton kuluihin kannattaa laskea mukaan seuraavat kulut:

 • Mahdollisen autolainan korot ja kulut
 • Liikenne- ja/tai kaskovakuutus
 • Ajoneuvovero
 • Määräaikaishuollot
 • Renkaanvaihdot/rengashotelli
 • Polttoaine
 • Muut pienet asiat esim. tuulilasinpesuneste ja pesut

Autolainan valitseminen

Edullisin autolaina on se mitä kannatta etsiä kunnolla ennen auton ostoa. Kilpailuta autolaina aina, koska siinä voi säästää suuren summan rahaa. Autolainan saa kilpailutettua yhdellä hakemuksella nykyään. Autolainan korko on siis selvitettävissä ennen kauppaa.

Autolainan hakeminen netistä on vaihtoehto jos olet hankkimassa joko uuden tai käytetyn auton autoliikkeestä tai yksityiseltä myyjältä. Silloin kyseessä on autolaina ilman vakuuksia, eli vakuudeton autolaina. Autoliikkeestä ostaessa on tarjolla myös autoliikkeen tarjoama vakuudellinen autolaina. Näistä kerromme seuraavassa osiossa lisää.

Kilpailuta autolaina

Vakuudellinen autolaina autoliikkeestä

Auton ostaminen liikkeestä antaa sinulle mahdollisuuden rahoittaa hankintasi suoraan autoliikkeen kautta. Autoliike tekee yhteistyötä eri rahoitusyhtiöiden kanssa ja voi sen myötä hakea autolainaa puolestasi kauppojen ohessa. Auton rahoitus onnistuu tällä tavalla helposti, eikä sinun tarvitse lähettää lainahakemuksia ollenkaan. Suosituimmat rahoitusyhtiöt jotka tarjoavat autolainaa ovat Osuuspankki ja Lähtitapiola. Auto toimii vakuutena koko laina-ajan aikana, jos päätät ottaa lainan rahoitusyhtiön kautta.

Auton osamaksurahoitus

Rahoitusyhtiöt kutsuvat tätä lainatyyppiä usein osamaksurahoitukseksi. Kyseinen autorahoitus on kaikista helpoin ja kätevin tapa hankkia auto. Etsi netistä sinulle sopiva auto, hae sen jälkeen alustava lainatarjous ja käy sen jälkeen koeajamassa auto.

Osamaksu ei aina ole halvin autolaina, mutta sen avulla pääset helposti ostamaan haluamasi auton. Todellinen vuosikorko on hyvä vertailukohta jos haluat vertailla eri autolainoja, koska lainan korko ei sisällä kaikkia kuluja. Osamaksu on aina edullisempi vaihtoehto kuin vakuudeton autolaina.

Näin auton osamaksu toimii

 1. Etsi sinulle sopiva auto esim. Nettiauton avulla.
 2. Siirry rahoitusyhtiön sivulle ja hae autolainaa (esim. osamaksurahoitus). Jos hakemus hyväksytään, saat alustava päätöksen.
 3. Sovi autoliikkeen kanssa kaupat ja näytä heille alustavan lainapäätöksen jonka sait aiemmin. Teette tämän jälkeen lopullisen hakemuksen ja lainan tarkat tiedot (kuukausierä, laina-aika, yms.) määrittyvät samalla.
 4. Kun autolainan hakemus on valmis ja olet laittanut nimen sopimukseen, on auto käytössäsi.
 5. Kun olet maksanut autolainan kaikki erät, tulee sinusta auton omistaja.

Jos ostaa auton osamaksulla, on auto rahoitusyhtiön omaisuutta kunnes haltija maksaa auton lainan kokonaan takaisin. Tällä tavalla auto toimii rahoituksen vakuutena kunnes koko laina on kuitattu.

Halvin autolaina

Auton osamaksurahoitus yksityshenkilöltä ostaessa

Aiemmin tarvitsit vakuudettoman autolainan auton ostamiseen yksityiseltä myyjältä. Nykyään rahoitusyhtiöt tarjoavat yksityshenkilöiden väliselle autokaupalle myös osamaksumahdollisuuden. Osamaksurahoitus voidaan myöntää, koska välissä toimii ulkopuolinen osapuoli joka hoitaa kuntotarkastuksen.

Ostoprosessi on hieman monimutkaisempi, muta et tarvitse kalliimpaa vakuudetonta autolainaa jos unelmiesi auto löytyy ainoastaan yksityiseltä myyjältä. Näin voit osaa auton yksityiseltä osamaksulla:

 1. Täytä lainahakemus normaalisti rahoitusyhtiön kotisivuilla niin saat alustavan lainapäätöksen.
 2. Koeaja auto. Esimerkiksi POP-vakuutuksella on tähän hyvä opas.
 3. Sovi myyjän kanssa kuntotarkastuksesta. Kuntotarkastukseen voi erikseen varata ajan ja jos kaikki on kunnossa, voitte tehdä kaupat samalla.
 4. Kaupantekoa varten tarvitset kauppakirja, henkilöllisyystodistuksen ja verkkopankkitunnukset jotta saat kaikki sopimukset allekirjoitettua.

Vakuudellinen autolaina pähkinäkuoressa

Auton ostaminen osamaksulla on helppoa ja vaivatonta. Kunhan tiedät minkä auton haluat ja sinulla on raha-asiat kunnossa, voit saada autolainaa.

 • Vakuudellisen autolainan tai osamaksun voit saada jos sinulla on raha-asiat ja luottotiedot kunnossa.
 • Vakuudellinen vaihtoehto on aina edullisin autolaina. Edullinen autolaina voidaan myöntää koska auto toimii lainan vakuutena. Erillisiä takaajia et tarvitse.
 • Voit ostaa uuden tai käytetyn auton osamaksulla. Käytetty auto ei kuitenkaan saa olla liian vanha.
 • Mikäli mielessäsi on uusi auto, on autoliikkeen tarjoama rahoitus usein paras vaihtoehto. Uuden auton ostajille on joskus tarjolla rahoitustarjouksia.
 • Voit hakea lainaa ennen kuin käyt koeajamassa auton.
 • Osamaksun voi saada jopa 60 kuukauden maksuajalla. Korko on usein 2-8% välillä.
 • Jotkut rahoitusyhtiöt voivat vaatia että maksat 10-20% käsirahan ennen kuin myöntävät sinulle lainan. Autolaina ilman käsirahaa on kuitenkin mahdollinen mikäli raha-asiasi ovat kunnossa.
 • Voit myydä auton mikäli haluat vaihtaa tai et tarvitse autoa enää. Autolaina on kuitattu sen jälkeen kun loppuvelka on kuitattu.

Käytetyn auton autorahoitus

Autolaina ilman vakuuksia tai takaajia

Voit hakea autolainaa ilman vakuuksia netistä, jos harkitset käytetyn auton ostamista. Uusi auto kannattaa pääsäntöisesti hankkia myyjäliikkeen tarjoamalla rahoituksella. Vakuudetonta autolainaa käytetään usein hieman edullisemman käytetyn auton ostamiseen.

Koska kyse on autolaina ilman vakuuksia tai takaajia, ei auto toimi tässä vakuutena etkä myöskään tarvitse lainalle henkilötakausta. Tämä johtaa kuitenkin siihen, että kyseessä ei ole mahdollisimman edullinen autolaina. Vakuudettoman autolainan kilpailutus on siksi hyvin tärkeää jo suunnitteluvaiheessa.

Kilpailuta autolaina tästä!

Mistä saan autolainaa ilman vakuuksia?

Halvin autolainaa ilman vakuuksia löytyy aina netistä. Hae autolainaa siis netistä löytyvästä kilpailutuspalvelusta. Yhdistälaina.com toimii tähän tarkoitukseen erinoimaisesti.

Yhdistälaina.comin kautta voit hakea autolainaa ilman vakuuksia monesta eri pankista vain yhdellä hakemuksella. Voit hakea autolainaa jopa 60 000 euroon asti ja mahdollinen laina-aika on 1-15 vuotta. Palvelumme lainat ovat kaikki vakuudettomia ja lainan voi käyttää auton ostoon tai muihin (esim. moottoripyörän tai veneen) hankintaan.

Autolainojen vertailu onnistuu Yhdistälaina.comin avulla helposti. Selviät yhdellä hakemuksella ja saat sen jälkeen kaikki lainatarjoukset eteesi vertailtavaksi. Mikäli löydämme sinulle uusia tarjouksia, lähetämme sinulle tästä tekstiviestillä tiedon. Saat rahat tilillesi parhaassa tapauksessa vielä saman päivän aikana.

Vakuudettominen Autolainojen vertailu

Koska pankit ja rahoitusyhtiöt muotoilevat tarjouksensa aina hieman eri tavalla, on todellinen vuosikorko aina paras vertailukohta. Todellinen vuosikorko onko vuotuinen korkoprosentti, jossa on mukana lainan korko ja muut kulut. Todellisen vuosikoron lisäksi kannattaa tarkastaa mikä lainan kokonaiskustannus tulee olemaan. Kokonaiskustannukseen vaikuttaa eniten korko ja laina-aika.

Edullisin autoalaina

Autolainan kilpailuttaminen

Autolainan kilpailutus kannattaa aina ennen kuin sitoudut mihinkään. Autorahoitus ja sen kuukausierä vie aina ison osan kuukausibudjetista ja siksi autolaina kannattaa kilpailuttaa.

Aloita autolainan hakeminen tästä!

Vakuudellisen autolaina kilpailuttaminen

Vakuudellisen autolainan hakeminen onnistuu vain yksittäisiltä rahoitusyhtiöiltä ja siksi autolaina kannattaa ottaa suoraan myyjäliikkeeltä. He voivat lähettää hakemuksesi monelle eri pankille samalla kun laaditte kauppakirjaa. Laina-aika ja autolainan korko määrittää miten suuri kuukausierä tulee olemaan. Osamaksurahoituksessa on usein mukana suurempi viimeinen erä joka maksetaan viimeisen laskun yhteydessä Maksamalla sen, voit ostaa auton itsellesi tai sitten voit hankkia uuden auton osamaksulla ja vanha auto kuittaa samalla loppuvelan.

Vakuudettoman autolainan kilpailuttaminen

Vakuudetonta autolaina kannattaa harkita myös auton ostoa varten. Voit hakea lainaa 60 000 euroon asti ja laina-aika on 1-15 vuotta. Helpoin tapa kilpailutta autolaina on kun käytät lainanvälityspalvelua. Saat yhdellä hakemuksella jopa 20 tarjousta.

Voit kilpailuttaa lainat Yhdistälaina.com -palvelun avulla, siellä autolainojen vertailu on helppoa. Saat rahat tilillesi nopeasti kun hakemuksesi on hyväksytty.

Mistä löytyy edullisin autolaina?

Edullisin vakuudellinen autolaina löytyy omasta pankista osamaksurahoituksen tai pankkilainan muodossa.

Edullisin vakuudeton autolaina löytyy osoitteesta Yhdistälaina.com.

Jaa artikkeli: